Om Norsk på nytt

npn5.jpg Norsk på nytt er et nettbasert og interaktivt kurs i norsk for elever som tar innledende grunnkurs i videregående skole. Kurset består av to deler:

Kurs 1: Norsk og samfunnskunnskap
Kurset tar for seg samfunnsfaglige temaer, som det offentlige Norge, livsstil, massemedier, reklame og arbeidsliv. Med temaene følger oppgaver i innholdsforståelse, grammatikk, ordlære, rettskriving m.m. Kurs 1 foreligger på bokmål og nynorsk.

Kurs 2: Skjønnlitterære tekster
Kurset presenterer enkle skjønnlitterære tekster i ulike sjangrer med emner fra K-06 Vg1. Elevene får også arbeide med oppgaver i innholdsforståelse, grammatikk, ordlære, rettskriving m.m.

Tilpasset norskopplæring
Kurset gir store muligheter for individuell tilrettelegging, elevene kan arbeide i eget tempo med ulike deler av lærestoffet. Kurset inneholder leksjoner der lyd, bilder og video er integrert i teksten. Lærestoff, oppgaver og kommunikasjonsverktøy gir elevene gode muligheter for å samarbeide, gjerne med lærer som veileder. Alle leksjoner har lydfølge. Vanskelige ord og uttrykk er forklart, og det er enkelt å ta i bruk digitale ordbøker og oppslagsverk. Det finnes en egen faktadel der grammatikk, rettskriving, studieteknikk, sjangerlære m.m. er behandlet. Varierte rettskrivingsøvelser inngår i mange av leksjonene. Alle tekster kan skrives ut på papir.

npn1.jpg

Digital kompetanse
I tillegg til lærestoffet tilbys mange kommunikasjonsverktøy, bl.a. blogg og talepost. Ved å arbeide med Norsk på nytt øker elevene sin digitale kompetanse, og mange vil også på denne måten få mer motivasjon til å arbeide med faget.

Norsk på nytt kan lett gjennomføres i kombinasjon med klasseromsundervisning. Lærerne velger selv om de vil kommentere og rette elevenes muntlige og skriftlige innsendingsoppgaver på nettet eller tradisjonelt i klasserommet.

Kurset er blitt utviklet i et samarbeid med videregående opplæring i Hordaland fylkeskommune.

For påmelding, gå til dette skjemaet.

Login






© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern